Sanayi Tekerleri Hayatın Neresinde
22-09-2023
14:13
Sanayi Tekerleri Hayatın Neresinde
Kama Marka Tekerler
İster döner ruletler ister kılavuz tekerler olsun, her uygulamaya göre yürüyüş tekerleri
“Yürüyüş tekerleri” kavramı genellikle farklı ürün tipleri için kullanılmaktadır. Örneğin plastik yürüyüş tekerleri , kauçuk yürüyüş tekerleri , yaylı yürüyüş tekerleri veya paslanmaz çelikten yürüyüş tekerleri bulunmaktadır. Bununla genellikle çok çeşitli şekillerde bulunan döner ruletler kastedilmektedir. Buna karşılık döner ruletlerden, döner maşalara monte edilmiş olan tekerler anlaşılmalıdır. Ancak yürüyüş tekerleri ile, örneğin elektrikle tahrikli taşıma cihazlarında tahrikli olmayan, yani yalnızca pasif olarak “hareket eden” ruletler de kastedilmiş olabilir. Genellikle yürüyüş tekerleri kavramından makine ve tesis kurulumu veya konveyör teknolojisinde kullanılan kılavuz tekerler de anlaşılmaktadır. Buna ilişkin bazı kullanım örnekleri açık deniz vinçleri, yürüyen merdivenler, dolum tesisleri veya raf çalıştırma düzenleri ve endüstriyel kapılardır.
Döner ruletler - esnek şekilde döndürülebilir
Döner ruletlerin dikey dönebilme kabiliyeti sayesinde makinelerde ve cihazlarda manevra yapılabilir. Farklı kullanım alanlarında kullanılmaktadırlar: İntralojistikte, makine ve tesis kurulumunda, tıp sektöründe, gıda endüstrisinde veya mobilya sektöründe. Her alanın ve her uygulamanın kullanılan ruletlere yönelik kendisine özel gereksinimleri vardır. Teker+Rulet normuna uygun olarak döner ruletler üç kategoriye ayrılırlar: Hafif hizmet tipi ruletler, taşıma cihazı ruletleri ve ağır yük ruletleri. DIN EN 12526 ve diğer standartlara uygun olarak, bu ruletler 3 km/sa’te kadar hızlarda kullanıldığında hafif hizmet tipi ruletlerden, 4 km/sa’te kadar kullanıldığında taşıma cihazı ruletlerinden ve 4 km/sa’ten yüksek hızlarda ağır yük ruletlerinden bahsedilir.
Taşıma kapasitesinin yanı sıra, teker kaplaması da ilgili yük tekerinin kullanım alanı için önemli bir rol oynamaktadır. Farklı teker kaplamaları beraberinde münferit uygulama durumları için daha iyi veya daha az uygun olan spesifik özellikleri getirir. Böylece, örneğin kırılma mukavemeti ve düz zeminlerde kolay yürüyüşe sahip poliamid tekerler, hassas dönme davranışı, düşük gürültülü bir yürüyüş ve yüksek oranda zemin korumasına sahip elastik kauçuk dolgu tekerler veya düşük bir yuvarlanma direnci ve yüksek oranda ilerleyen yırtılmaya karşı dayanıma sahip poliüretan serileri öne çıkmaktadır. Burada, Besthane ve Besthane Soft teker kaplaması serilerimiz için ayrıca Sağlık ve Ergonomi Enstitüsü tarafından ergonomi onay damgası ile ödüllendirildik. Her iki teker kaplaması serisi de ekstra düşük bir ilk hareket, yuvarlanma ve dönme direncine sahiptir, bu sayede yuvarlanma işlemi sırasında neredeyse hiç enerji kaybolmaz ve bir arabanın çekişi ve itişi önemli ölçüde daha kolay hale gelir.