Halat Tutucu Hayat Kurtarır

22-09-2023 13:48
Halat Tutucu Hayat Kurtarır

Halat Tutucu

Halat tutucu yüksekte çalışan kişiler için özel olarak üretilmiş iş güvenliği ekipmanlarından biridir. Kişinin çalışırken iki eli serbest bir şekilde güvenle yaşam halatına bağlanmasını sağlar. Mekanizması ayarlanabilir özelliktedir ve çalışma esnasında konuma ve kişinin hareket alanına göre ayarlanabilir.

Emniyet kemeri ile birlikte kullanıldığında ön göğüs kısmına bağlanarak güvenlik sağlanır. Bel destekli emniyet kemeri kullanılıyorsa bel yastığının iki tarafından bağlantı noktalarına tutturulur.

Halat tutucuların ip halatlar ya da çelik halatlar için kullanımı uygundur. Boyutları 14mm ile 16mm arasında değişir. Yaşam halatına bağlantı yapılmasının yanı sıra hareket sınırlayıcı olarak da kullanıldığı çalışma alanları vardır. Uluslararası kabul edilmiş standartlara uygun şekilde üretilirler.

Halat Tutucu Mekanizma

Yüksekte çalışmada güvenliği sağlayan halat tutucu çelik malzemeden modelleriyle de tehlikeli iş kolları için özel olarak üretilmiştir. Çelik halat tutucuların özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Çelik halat tutucular dayanıklı paslanmaz çelikten üretilir.
  • EN 353-1 standardı taşır.
  • İp halat için kullanılacaksa 12mm ile 16mm ölçüye kadar uyum sağlar. Çelik halat kullanılacaksa 8mm ölçüye uygundur.
  • Bağlantısı direkt emniyet kemerine yapılır ve arada farklı bir aparat bulunmaz.

Halat tutucuları kullanırken ipin cinsi ve ölçüsü dikkate alınarak seçim yapılması gerekir. Her kullanımdan sonra bakımı yapılmalıdır. Üzerinde kırılma ya da hasar görülüyorsa bir daha kullanılmadan değiştirilmelidir. Yüksekte güvenliğin sağlanması için tamamlayıcı bir ekipmandır.

Halat Tutucu Fiyat

Yüksekte çalışırken ne tür bir ip kullandığınız ve ipin kalınlığına göre kullanmanız gereken halat tutucular değişiklik gösterir. Farklı modeller için fiyat değişimi söz konusudur.

3 metreden daha yüksekte çalışan kişiler için iş güvenliği ekipmanlarının kullanımı zorunludur. Emniyet kemeri ile yaşam halatının arasındaki bağlantıyı direkt olarak sağlayan halat tutucular sayesinde düşüş önlenir ve kişi rahat bir şekilde güvenle çalışabilir.

Çelik tutucular haricinde alüminyumdan üretilen tutucular da mevcuttur. Alüminyum modeller 12mm kalınlığında ipler için uygun modellerdir. Şok emici ile birlikte kullanıldıklarında tam güvenlik sağlanır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.